Mediálny jazyk - šikovný kúzelník - Schmidtová, Mariana
Mediálny jazyk, ako aj bežná ľudská komunikácia, sú popretkávané rôznymi jazykovými prostriedkami. Významy, ich prenos a dekódovanie sú hlavnou zložkou komunikačného procesu. Figuratívne významy však nemusia byť vždy ľahko dekódované, vychádzajú z kultúrneho, ekonomického, spoločenského aj politického prostredia. Preto je často potrebné mať viac informácií na odhalenie významu metafory, synekdochy, či frazeologickej jednotky.