Sídelné prostredie a územný rozvoj - Hanus, Július
Úvaha o možnosti ako zefektívniť procesy spojené zo zabezpečovaním územného rozvoja v oblasti výstavby. Nevyhnutnosť a potreba takých zmien prístupu k zabezpečovaniu procesu výstavby, ktoré by prispeli k zvýšeniu jeho kvality (presnosti, včasnosti a komplexnosti). Základný rámec pre vymedzenie sídelného prostredia. Urbanizmus a sídelné prostredie. Od funkčného využitia územia k tvorbe sídelného prostredia. Sídelné prostredie a proces výstavby.