Digitalizácia rezortu školstva do roku 2020 - Hrašková, Dagmar
Koncepcia digitalizácie rezortu školstva s výhľadom do roku 2020, tzv. DIGIPEDIA 2020, prináša základnú predstavu ďalšieho rozvoja a kvality vzdelávania z pohľadu celosvetových trendov digitalizácie a rozvojových potrieb Slovenska. Ak má rezort školstva SR udržať krok s ostatnými krajinami EÚ, pripravovať absolventov schopných reagovať na potreby moderného trhu práce, rozvíjať vedecko-výskumný potenciál spolu so slovenským priemyslom a všetko to robiť s čo najmenším administratívnym zaťažením, je komplexná digitalizácia v súčasnom zložitom globálnom prostredí nevyhnutnosťou. Ak chce Slovenská republika patriť aj v budúcnosti medzi ekonomicky úspešné krajiny, ide o nevyhnutný proces. Preto je potrebné už v súčasnosti začať intenzívne pripravovať študentov na požiadavky trhu práce v budúcnosti, ktoré budú klásť vysoké nároky na digitálnu gramotnosť absolventov. Predpokladom rozvoja digitálnej gramotnosti je modernizácia vzdelávania s využitím informačných a komunikačných technológií.