Kontrolný výkaz k dani z pridanej hodnoty a sankcie - Žňavová, Dana
Predkladanie kontrolného výkazu k dani z pridanej hodnoty je povinnosťou, ktorá pribudla platiteľom dane z pridanej hodnoty od začiatku tohto kalendárneho roka. Do zákona č. 222/2004 Z. z. o dani z pridanej hodnoty v z. n. p. bola táto povinnosť doplnená zákonom č. 360/2013 Z. z. Správca dane na základe podaných kontrolných výkazov získava dôležité informácie slúžiace ako podklad pre vykonávanie tzv. krížových daňových kontrol. Zákon o DPH upravuje aj sankčné postihy za nesplnenie povinností súvisiacich s podaním kontrolného výkazu.