Účtovanie zmeniek - Kolembus, Anton
Súčasťou každej ekonomiky je používanie rôznych foriem platobných nástrojov. Okrem hotovostných a bezhotovostných platieb sa používajú aj iné netradičné formy vyrovnania záväzku. Zmenka je jednou z týchto foriem. Pojem zmenka, ich evidovanie a účtovanie v podnikateľských subjektoch účtujúcich v sústave podvojného účtovníctva.