Vybrané aspekty financovania zdravotníctva z verejných zdrojov - Foltínová, Alžbeta
Financovanie zdravotníctva a zdravotnej starostlivosti, získavanie a kumulovanie finančných zdrojov. Zložitý trhový mechanizmus, v ktorom vystupujú viaceré subjekty počnúc poskytovateľmi zdravotnej starostlivosti - na strane ponuky až po subjekty, ktoré túto starostlivosť získavajú - na strane dopytu.