Úloha controllingu pri financovaní obcí z fondov EÚ - Foltínová, Ľubica, 1975-
Obce môžu z regionálneho operačného programu čerpať prostriedky na základe presne stanovených pravidiel, ktoré sú obsiahnuté v Programovom manuáli. Hlavným cieľom Regionálneho operačného programu je zvýšenie dostupnosti a kvality občianskej infraštruktúry v regiónoch.