Neplač, Argentína! - Pressburg, Adrian Peter
Spor argentínskej vlády s americkými súdmi. Čiastočná platobná neschopnosť Argentíny a sťažený prístup na svetové finančné trhy. Podpora zo strany združenia BRICS. Samit BRICS s Úniou juhoamerických národov UNASUR. Vytvorenie alternatívy voči dominancii Západu na finančnom a menovom poli. BRICS získava politickú váhu a demonštruje svoju úlohu v medzinárodnej aréne. Podpora z Číny a Ruska.