Vzdelávanie a rozvoj ako súčasť riadenia výkonnosti - Jarina, Ladislav
Podstata performance manažmentu spočíva v orientácií na budúcnosť, rozvoji a zlepšovaní pracovného výkonu. Rozvoj ľudí a efektívne vzdelávanie je preto nevyhnutnou súčasťou riadenia výkonnosti. Výsledky nadobudnuté výskumom poskytli veľmi cenné informácie a obraz o skutočnom využívaní procesu vzdelávania v praxi. Aby bolo vzdelávanie efektívne malo by byť v procese vzdelávania obsiahnuté identifikovanie rozvojových potrieb, spoločný rozvojový plán a výber vzdelávacieho programu ukončené dohodou rozvojového plánu.