Financial crisis, concentration and efficiency: effects on performance and risk of banks - Sanfilippo Azofra, Sergio
Analýza zmien, ktoré spôsobila finančná kríza vo vzťahu medzi bankovým podielom na trhu, výkonnosťou a ziskovosťou, ako aj vo vzťahu medzi trhovou koncentráciou a rizikom. Empirická analýza bola realizovaná na vzorke 15399 bánk z hlavných krajín OECD za obdobie rokov 2002-2009.