Sémantika pomenovaní osôb determinovaných rodom v angličtine - Schmidtová, Mariana
Vývoj angličtiny bol ovplyvnený ďalšími jazykmi, ich gramatikou a slovnou zásobou. Väčšina krajín sveta vychádza z princípu patriarchálnej spoločnosti. Práve preto je väčšina pomenovaní osôb determinovaných rodom práve mužského rodu, avšak feminizmus prispel k vývoju nových pomenovaní osôb, hlavne v sfére profesie. Výskum je založený na sémantike vzorky 660 pomenovaní osôb poznačených rodom a ich kategorizácií do dvanástich sémantických skupín.