Vypovedacia hodnota ekonomických ukazovateľov firmy - Škriniar, Pavel, 1979-
Napriek nedostatkom vyplývajúcim z nedostupnosti aktuálnych údajov sú základné ekonomické ukazovatele vhodným prostriedkom na charakteristiku pozície podniku na trhu. Je známe, v akých hodnotách sa majú tieto ukazovatele nachádzať, resp. ako by sa mali vyvíjať. Toto poznanie je základom pri hodnotení finančnej pozície podniku.