Rusko rozohralo potravinovú rošádu - Pressburg, Adrian Peter
Sprísnenie obchodných sankcií Západu voči Rusku. Tvrdé protisankcie Ruska. Rusko ako druhý najväčší trh (po USA) pre agroexport Európskej únie. Tranzit európskych potravín do Ruska cez Bielorusko. Nerealizovaný vývoz do Ruska presmerovaný na iné trhy. Čo chce Rusko.