Manažment znalostí z pohľadu personalistov - Štefančiková, Anna
Prioritou riadenia organizácií v znalostnej spoločnosti je manažment znalostí, ktorý sa týka nielen informačných technológií, ale rovnako aj ľudí a toho, ako získavajú, vymieňajú a využívajú znalosti. V súvislosti s rozvojom disciplíny manažmentu znalostí sa v ostatných rokoch objavilo množstvo názorov, odporúčaní, manažérskych koncepcií. Prehľad základných myšlienok manažmentu znalostí a súvisiacich koncepcií zlepšovania znalostného zázemia pracovníkov organizácií, a to organizácie, ktorá tvorí znalosti, koncepcie učiacej sa organizácie a koncepcie intelektuálneho kapitálu.