Rozdiely vo vývoji trhu práce v regiónoch Slovenskej republiky a Poľskej republiky - Masárová, Jana
Na vytvorený produkt, a teda na ekonomický a sociálny vývoj v štáte a jednotlivých regiónoch,má priamy vplyv situácia na trhu práce, osobitne zamestnanosť a nezamestnanosť. Zamestnanosť má priamy vplyv na vytvorený produkt, a teda na ekonomický a sociálny vývoj v štáte a jednotlivých regiónoch. Poukazuje na flexibilitu trhu práce. Vývoj na trhu práce v Európe bol v ostatných rokoch poznačený nástupom celosvetovej hospodárskej krízya finančnej krízy. Analýza trhu práce Slovenskej republiky a Poľska na základe skúmania vývoja miery zamestnanosti, miery nezamestnanosti a miery dlhodobej nezamestnanosti, s cieľom zistiť podobnosti, resp. rozdiely vo vývoji trhu práce v regiónoch uvedených štátov.