Priame zahraničné investície v SR - Krajčo, Karol
Priame zahraničné investície ako významný faktor ekonomického rastu v Slovenskej republike. Vývoj prílevu priamych zahraničných investícií v rokoch 1999 až 2012. Priame zahraničné investície sú prostriedkom, ktorý by mal zabezpečiť znižovanie disparít regiónov v Slovenskej republike. Vývoj prílevu priamych zahraničných investícií naznačuje, že rozdiel prílevu do jednotlivých krajov SR je od začiatku sledovaného obdobia rovnaký a úloha rozvoja zaostalejších regiónov nie je plnená. Slovenská republika uskutočnila novelizáciu zákona o investičnej pomoci, ktorý má zabezpečiť zníženie disparít medzi regiónmi. Vývoj PZI z pohľadu rozmiestnenia do regiónov, odvetvovej štruktúry priemyslu a krajín pôvodu PZI.