Inštitucionálny rámec regionálnej politiky EÚ - Kordoš, Marcel
Zabezpečenie inštitucionalizačného systému orgánov majúcich v kompetencii manažment európskej regionálnej politiky, a to v rámci koordinovanej regionálnej politiky EÚ so vzťahom k systému manažmentu a realizácie regionálnej politiky EÚ. Európska únia v rámci svojho globálneho pôsobenia a zvyšovania konkurencieschopnosti v systéme svetovej ekonomiky musí rozvíjať svoje vnútro-regionálne vzťahy v rovine, ekonomickej, politickej, rozvojovej, cezhraničnej s ostatnými regiónmi Európskej únie s cieľom odstránenia regionálnych disparít ako jedného z hlavných aspektov brániacich dosahovaniu stabilného ekonomického rastu ako základného elementu pre dosiahnutie udržateľného sociálneho a ekonomického rozvoja a kvality života obyvateľstva Európskej únie ako celku.