Najkomplexnejšia a zároveň najviac opomínaná oblasť finančnej gramotnosti: poistenie - Jurkovičová, Monika
Poistné znalosti ako súčasť finančnej gramotnosti a význam ich chápania spotrebiteľmi. Finančná gramotnosť v oblasti poistenia a úroveň finančných vedomostí a rozhodovacích zručností spotrebiteľov.