Simulácie pomocou posunutého gamma rozdelenia pri určovaní miery rizika v neživotnom poistení - Mucha, Vladimír, 1976-
Využitie generovania hodnôt prebytku pomocou posunutého gamma rozdelenia v prostredí Visual Basic for Applications v Microsoft Excel pre potreby predikcie najhoršieho možného prebytku (Value at Risk) v danom portfóliu poistných zmlúv.