Actuarial modeling of life insurance using decrement models - Dirgová Luptáková, Iveta
Oboznámenie so stratovými modelmi a ich využitím. Tabuľka úmrtnosti ako najčastejšie využívaný stratový model. Ilustrácia tvorby viachodnotových stratových tabuliek a ich využitia v poistných matematických kalkuláciách.