Elektronická komunikácia podnikov s inštitúciami štátnej správy v SR - Bucko, Jozef
Informačné a komunikačné technológie majú obrovský potenciál v oblasti administratívy. IKT napríklad môžu pomôcť poskytovať služby , zlepšovať účinnosť a efektívnosť , interaktivitu , podporovať decentralizáciu a transparentnosť a kontrolovať zodpovednosť . Elektronická štátna a verejná správa, alebo eGovernment, sa ukazuje ako populárny pojem na pokrytie všetkých týchto funkcií verejnej správy . Základnými cieľmi elektronického poskytovania verejných služieb je obmedzenie nutnosti občanov osobne navštevovať úrady, skrátenie času potrebného na spracovanie požiadaviek občanov a zefektívnenie verejných služieb .