Vývoj poznatkovo-orientovanej ekonomiky a synergia druhov kapitálu - Ivanička, Koloman
Doplnkovosť a prepojenosť druhov kapitálu. Kreativita osobností a inšpirácie z územia. Dostupnosť k sieťam poznatkovo orientovanej ekonomiky. Potenciál vedy a synergetiky usmerňovať progresívny vývoj spoločnosti. Cez poznatkovo-orientované prístupy k tvorbe vlastného rozvojového modelu krajiny.