Strategický manažment je súčasťou riadenia podniku - Šukalová, Viera
Stratégia je záležitosťou vrcholového manažmentu. Fázy vývoja strategického manažmentu. Hierarchické vzťahy v strategickom manažmente. Strategický manažment je plánovaný proces. Porterov model piatich konkurenčných síl. Konkurenčná výhoda podniku. Strategické myslenie - kompetencia vrcholového manažéra.