Identifikácia procesov v riadení samospráv - Štangová, Nora
Riadenie z hľadiska procesného prístupu je možné vymedziť ako systematickú identifikáciu, vizualizáciu a zlepšovanie procesov, prebiehajúcich v organizácii. Na to, aby riadenie bolo cieľovo zamerané a účinné, je potrebné identifikovať a logisticky následne určiť jednotlivé procesy, ktoré ako celok budú dávať zmysluplný výsledok. Jednou z metód je procesné riadenie v súvzťažnosti s procesným mapovaním.