Majdan versus Valdaj - Návrat k bipolarite? - Lysák, Ladislav
Konflikt na Ukrajine. Strety vládnej moci prezidenta Janukoviča s prívržencami rôznorodej opozície. Hodnotenie situácie komentátormi ako návrat k bipolarite sveta (?). Záujem Slovenska na udržaní a obojstranne prospešnom rozširovaní hospodárskych vzťahov s Ukrajinou. Možné ohrozenia slovenských producentov a spotrebiteľov. Zachovanie dobrých vzťahov s Ruskou federáciou.