Analýza finančnej situácie podniku na základe pomerových ukazovateľov - Bartošová, Viera
Význam pomerovej finančnej analýzy podniku. Ako postupovať v pomerovej analýze. Hlavné charakteristiky finančnej situácie podniku (oblasti analýzy). Ukazovatele likvidity, aktivity (riadenia aktív), zadlženosti, rentability.