Garančné poistenie v Slovenskej republike a vo vybraných krajinách Európskej únie - Sika, Peter, 1975-
Garančné poistenie v kontexte Zákona NR SR č. 461/2003 Z. z. o sociálnom poistení v znení neskorších predpisov. Definícia platobne neschopného zamestnávateľa nadväzuje na zákon č. 7/2005 Z. z. o konkurze a reštrukturalizácii v z. n. p. Smernice Európskeho parlamentu a Rady 2008/94/ES o ochrane zamestnancov pri platobnej neschopnosti ich zamestnávateľa.