Crisis in the Eurozone – Case of Portugal - Lipková, Ľudmila
Portugalsko v EÚ a komparácia vybraných ukazovateľov (nezamestnanosť, miera zadlženia,..) s inými členskými štátmi od r. 1986 po súčasnosť. Analýza príčin vypuknutia dlhovej krízy v PT a spôsobov riešenia, najmä pôžičkami od ECB, MMF a EU. Odporúčania protikrízových a štrukturálnych opatrení a odhad budúceho vývoja PT z hľadiska ekonomickej výkonnosti.