Dôchodcovia a zdaňovanie príjmov zo závislej činnosti - Kušnírová, Jana, 1977-
Nárok na nezdaniteľnú časť základu dane, ktorá významne ovplyvňuje výpočet čistej mesačnej mzdy, má nárok daňovník dosahujúci vybrané skupiny príjmov, pričom rozhodujúcou skutočnosťou je dosiahnutý základ dane. Špecifickým spôsobom si môžu uplatniť nezdaniteľnú časť daňovníci poberajúci starobný, predčasný starobný a výsluhový dôchodok. Praktické príklady.