NATO pritvrdzuje - Pressburg, Adrian Peter
Prudký nástup povstaleckých síl na východoukrajinských bojiskách vystrašil ukrajinskú vládu a poznačil priebeh a výsledky samitu NATO. Do vzťahov medzi Západom a Ruskom sa vrátil antagonizmus. Ostrý tón transatlantickej vojenskej aliancie podporila aj Európska únia sprísnením sankcií voči Rusku. NATO má pripravenú 113-bodovú deklaráciu s požiadavkami adresovanými Rusku.