Sur les traces de Balzac en Tchéco-Slovaquie - Jančok, Ľubomír
Analýza prítomnosti diel Balzaca v Československu a neskôr na Slovensku. Prítomnosť francúzskej kultúry v období Rakúsko-Uhorska a v období prvej Československej republiky. Preklady Balzacových diel v češtine a v slovenčine.