Stieranie kultúrnych rozdielov v epoche globalizácie - Mruškovič, Jozef
Vyučovanie predmetu Reálie danej jazykovej oblasti. Slovenská kultúra ako súčasť stredoeurópskej kultúry. Odraz globalizačných procesov na zmeny jazyka a kultúry Slovákov. O kultúrnom profile Slovákov. Kultúra jednotlivcov a kultúra etnika. Odraz globalizačných procesov v jazykovej oblasti.