Súčasné problémy harmonizácie daní v Európskej únii - Lénártová, Gizela
Podstata harmonizácie daní v Európskej úni. Hlavné problémy harmonizácie daní v EÚ v súčasnosti. Odlišný stupeň dosiahnutej harmonizácie priamych a nepriamych daní. Boj proti daňovým únikom a daňovým podvodom. Revízia smernice o materských a dcérskych spoločnostiach. Otvorené otázky harmonizácie korporátnych daní založené na modeloch spoločného daňového základu (CCCTB).