Organizovaný zločin a terorismus v postsovětském Čečensku - Šmíd, Tomáš
Problematika neštátnych ozbrojených aktérov (ANSA - armed non-state actors). Organizovaný zločin a terorizmus. Prepojenie organizovaného zločinu a terorizmu v postsovietskom Čečensku. Operačná motivácia promoskovskej skupiny. Operačná motivácia separatistických skupín. Konvergencia medzi organizovaným zločinom a terorizmom. Syndróm čiernej diery.