Novela zákona o dani z pridanej hodnoty - Kolembus, Anton
Dňa 8. júla NR SR schválila novelu zákona č. 222/2004 Z. z. o dani z pridanej hodnoty v z. n. p. uverejnenú v Zbierke zákonov 5. 8. 2014 pod číslom 218/2014 Z. z. Podľa dôvodovej správy je zámerom novely prebrať do slovenského zákona o DPH článok 5 smernice Rady 2008/8/ES, pokiaľ ide o miesto poskytovania vybraných služieb nezdaniteľným osobám – telekomunikačných služieb, služieb rozhlasového a televízneho vysielania a elektronických služieb. Okrem novej právnej úpravy pri poskytovaní uvedených služieb zákon obsahuje aj ďalšie ustanovenia v oblasti registrácie pre DPH, podávania súhrnného výkazu a natrvalo stanovuje sadzbu dane vo výške 20 %. Zákon nadobúda účinnosť v troch termínoch k 1. 10. 2014, 1. 1. 2015 a 1. 7. 2015.