Umenie je riziková investícia - Kačalka, Ľuboslav
Investovanie do umenia. Umelecké start-upy. O cene umeleckého diela rozhoduje trh, najčastejšie cez aukciu. Ceny diel slovenských maliarov. Dielo Hráči kariet postimpresionistu Paula Cézanna - v celosvetovom meradle najdrahší obraz vydražený na aukcii. Výstava a ponuka umeleckých diel v bankách. Neobjektívna cenotvorba výhodou a zároveň nevýhodou tohto typu investovania.