Nezamestnanosť a jej vplyv na rodinu - Cimprichová Gežová, Katarína
Rýchlo sa meniace podmienky života, dynamika technického rozvoja a nároky súčasných zamestnávateľov sa prejavujú na trhu práce vznikom disproporcií, ktoré výrazne zasahujú do života občanov, ktorí sa ocitli mimo ekonomickej aktivity ako nezamestnaní. V príspevku autorka poukazuje na nepriaznivú situáciu človeka, čo má v konečnom dôsledku negatívny dopad na rodinu. Vývoj miery nezamestnanosti na Slovensku od roku 2008.