Právo na obhajobu v kontexte práva Európskej únie - Strajňáková, Alžbeta
Vybrané aspekty práva na obhajobu v kontexte práva Európskej únie. Stručný historický vývoj ochrany práv v Európskej únii, vplyv rozhodovacej činnosti Európskeho súdneho dvora a Európskeho súdu pre ľudské práva na právo na obhajobu, ako aj Lisabonská zmluva a Charta základných práv Európskej únie ako nástroj na presadzovanie práva na obhajobu.