Predaj čaju ovplyvnila slabá zima - Raševová, Kristína
Aj keď čaje patria na Slovensku medzi 30 najpredávanejších potravinových kategórií, medziročne klesajú v hodnote takmer o 4 percentá, v objeme o 6 percent. Pre túto kategóriu je typický neustále sa rozširujúci sortiment. Za uplynulý rok pribudlo na slovenskom maloobchodnom trhu asi 220 noviniek, najväčší počet v segmente bylinkových čajov.