Sociálne služby ako determinant trhu práce - Korimová, Gabriela
Príspevok sa venuje problematike sociálnych služieb ako determinantu trhu práce. Sociálne služby poníma nielen ako priestor zamestnávania, ale aj aktivizácie klientov týchto zariadení v záujme udržania ich pracovných zručností alebo ako faktor rozvoja ich sebadôvery a potrebnosti. Stručne prezentuje analýzu dobrovoľníctva seniorov a dobrovoľníctva pre starších. Osobitne je prezentovaný prístup k zariadeniam sociálnych služieb ako sociálnym podnikom, ktoré pôsobia v priestore sociálneho podnikania. Tým je akcentovaná sociálne pridaná hodnota takéhoto sociálneho podniku.