K interakciám sociálnej politiky a trhu práce - Košta, Ján
Hlavné makroekonomické a mikroekonomické aspekty sociálnej politiky a vplyv hlavných opatrení sociálnej politiky ovplyvňujúcich hlavne ponuku pracovných síl, osobitne nižšej kvalifikácie. Analýza možností ako znižovať hlavne dlhodobú nezamestnanosť nízkokvalifikovaných pracovných síl sa však zameriava aj na metódy ovplyvňovania rastu dopytu po práci. Vzhľadom na zložitosť presadenia zmien v sociálnej politike štátu sa autor v príspevku venuje aj politickej priechodnosti navrhovaných opatrení v sociálnej politike. Odporúčania v príspevku sú podložené aj štatistickou analýzou.