Význam banskej krajiny ako kultúrneho dedičstva - Jančura, Peter
Zachovanie rozmanitosti európskyh krajín v zmysle Európskeho dohovoru o krajine. Hodnoty spoločného prírodného a kultúrneho dedičstva. Zoznam významných lokalít, zasluhujúcich si nadnárodnú odhranu.