Environmentálne aspekty alokácie verejných projektov - Šabíková, Ingrid
Zosúladenie súčasnej ekonomiky so zachovaním životného prostredia a ekológie. Zveľaďovanie a ochrana životného prostredia je základným predpokladom trvalo udržateľného rozvoja spoločnosti. Hlavnou stratégiou Európa 2020 je podpora trvalo udržateľného a efektívneho využívania prírodných zdrojov.