Analýza štruktúry sociálnych služieb v Prešovskom kraji v kontexte procesu globálneho starnutia - Gavurová, Beáta, 1972-
Aktuálna problematika dlhodobej zdravotnej starostlivosti. Na analýzu štruktúry poskytovateľov sociálnych služieb bol zvolený Prešovský kraj s cieľom zhodnotenia aktuálnej situácie a špecifík v existujúcom sociálnom modeli daného regiónu. Pohľad na index starnutia v dlhšom časovom horizonte, nakoľko demografické zmeny sú signifikantným faktorom v procese tvorby sociálnych programov a stratégií. Výstupy analýzy poukázali na nevyhnutnosť prístupu k hlbšie štruktúrovaným údajom a realizácie viacdimenzionálnych analýz reflektujúcich na demografické aspekty, morbiditu a sociálnu odkázanosť obyvateľov daného regiónu.