Niektoré metódy odhadu vysťahovalectva - Katerinková, Mária
Medzinárodné migračné štatistiky merajú pohyb osôb cez štátne hranice a často obsahujú odhady imigrácie (prisťahovalectva do krajiny) a emigrácie (vysťahovalectva z krajiny). Vývoj vysoko kvalitných odhadov medzinárodných migračných tokov je nevyhnutný na spracovanie presných odhadov populácie. Emigrácia je jedna z najťažšie odhadovaných zložiek populačnej zmeny z viacerých dôvodov.