Štatistika cestovného ruchu v kontexte rokov 1998 – 2013 - Kozoň, Ján
Prezentácia spôsobu zberu údajov z oblasti štatistiky cestovného ruchu z pohľadu špecializácie Pracoviska ŠÚ SR v Prešove v horizonte rokov 1998 až 2013. V súvislosti so špecializáciou Pracovisko ŠÚ SR v Prešove zabezpečuje zber údajov v jednotlivých druhoch štatistických zisťovaní z cestovného ruchu a zároveň je poverené správou registra ubytovacích zariadení cestovného ruchu. Analýza vývoja vybraných ukazovateľov z mesačných štatistických zisťovaní cestovného ruchu za obdobie rokov 2001 až 2013.