Vplyv menového kurzu na prenášanie vonkajších cenových efektov v krajinách Strednej Európy - Mirdala, Rajmund
Schopnosť menového kurzu prenášať pôsobenie vonkajších šokov na domácu ekonomiku predstavuje v odborných kruhoch jednu z najdiskutovanejších tém a to nielen v súvislosti s prebiehajúcim procesom menovej integrácie v podmienkach jednotného trhu EÚ, ale aj negatívnymi dôsledkami hospodárskej krízy. Analýza vplyvu menových kurzov na prenášanie cenových efektov v krajinách Strednej Európy prostredníctvom VAR metodológie.