Hodnotenie krajov Slovenska prostredníctvom modelu panelových dát - Ostrihoň, Filip
Možnosti hodnotenia a porovnávania regiónov Slovenska na úrovni NUTS 2 (kraje) prostredníctvom modelu panelových dát, ktorý umožňuje kvantifikáciu ich konkurencieschopnosti. Konkurencieschopnosť regiónov je analyzovaná ako komplementárny cieľ vo vzťahu k dosiahnutiu inkluzívneho rastu v skúmaných regiónoch. Následne je stanovená hodnota konkurencieschopnosti kraja, na základe príspevku regiónu k svojej produktivite, čo umožnilo stanoviť poradie krajov Slovenska podľa ich konkurencieschopnosti.