Niekoľko slov k zamedzeniu medzinárodného dvojitého zdanenia a dvojitého nezdanenia v Slovenskej republike - Huba, Peter
Autor uvádza dôvody vzniku dvojitého zdanenia a jeho následky. Predmetom skúmania sú spôsoby vylúčenia dvojitého zdanenia i opatrenia na eliminovanie dvojitého nezdanenia na vnútroštátnej a medzinárodnej úrovni, s dôrazom na riešenie problematiky v Slovenskej republike. Tá je rozoberaná najmä z hľadiska prínosu zmlúv o zamedzení dvojitého zdanenia, ktoré Slovenská republika uzatvára na podklade Modelovej daňovej zmluvy Organizácie pre hospodársku spoluprácu a rozvoj.