Testovanie úspešnosti predikčných modelov - Sedláková, Iveta
Neustála zmena ekonomického prostredia núti podnik počas jeho existencie k nepretržitým zmenám. Podľa Kotlera existujú dva druhy podnikov a to také, ktoré sa zmenia a tie, ktoré zmiznú. Ak sa má podnik meniť, musí sledovať svoje finančné pomerové ukazovatele a pružne reagovať na nepriaznivý vývoj. Odporúča sa využiť niektoré z predikčných modelov ako bonitné a bankrotné. Využiteľnosť niektorých z mnohých predikčných modelov pre prax.